Base Camp - Yes!!!

13.apr.2007 @ 13:12

image25
Basecamp her we are! Deilig å kunne innstallere oss i egne telt. Prøve å få litt orden på tingene. Dawa og gjengen hadde laget en flott leir til oss. Romslige telt med plass til alt utstyret. Cato og jeg flyttet som vanlig inn det samme teltet og nøt en rolig stund etter den første velsmakende lunsjen på mange dager. Den første person vi hilste på  var Russel Brice, hovedpersonen i Everest-serien som har gått Discovery i Norge de siste ukene. Han og Dawa kjenner hverandre fra før. Det var underlig å se møtet mellom dem, men detaljene skal vi gjemme til en senere anledning.

Den første morgenen kom med sol inn i teltet rundt kl 8.00, og tempereturen steg fra under null til VARMT på få minutter. Himmelen var skyfri og vi fikk det første nærsyn av Everest i all sin velde. Toppen ligger nesten 4000 m over oss og vi er allerede på 5000 m! Dagens akklimatiseringstur hadde nordveggen på Everest som kulisse nesten hele tiden. Senere på dagen kunne vi studere den øvre del av ruta mot toppen ganske detaljert, og vi fikk plassert både first, second og third step som alle inngår i siste natts tur mot toppen.


Kommentarer:
Postet av: John Brungot

Hei Einar!
Vi er etterhvert mange som følger spent med på avstand. Håper du holder deg rimelig frisk og motivert for oppgaven i den viktige fasen med høydetilpasning og oppladning. Lykke til videre!

Hilsen mattekollega John

15.apr.2007 @ 15:09
URL: http://www.vivid.no
Postet av: Realistgutta

Flott jobba!
Nå som været er så bra kan du jo bare liste deg opp om natta et par uker før de andre, skrive en liten melding, "Einar var her", og ned før den andre våkner. Så kan du si når dere alle når toppen: "Her har jeg jo vært før. Er dette så spesielt da?"

23.apr.2007 @ 11:24
Postet av: Gøril Huse

Ville bare si lykke til på turen til topps! Dette greier dere. Er nok litt mer krevende det enn DNT-brekurs på Flatbrehytta med meg og ni mannfolk...:)
Følger spent med via Nettavisen,der jeg jobber sammen med Jon Hagebø.

Hilsen Gøril

26.apr.2007 @ 12:06
Postet av: Børge Marschhäuser

Følger m.ed i spenning nå, men blir etterhvert mer eller mindre off-line; jeg skal seile fra Sør-England, opp Nordsjøen og forhåpentligvis over Kattegat. Kan bli tøft nok det og. Stå på.

Hilsen Børge 0 moh

27.apr.2007 @ 23:40
Postet av: Svein-Haavard Sletten

Hei Einar
Foelger med dere! Passe utfordring for deg dette!!! Lykke til!
Ta gjerne en mellomlanding i Dubai paa veien hjem.
Hilsen Svein i Dubai (25 grader om natta).

29.apr.2007 @ 10:33

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5411733
hits