North Cole...

29.apr.2007 @ 17:15
P? vei mot North Cole 

Mellom BC (5100)og ABC (6400) er det mye stein. Og under steinen ligger isen, halve ruta og både mellomleiren og ABC ligger oppe på selve breen fra foten av Everest. Om natta dundrer og smeller det, det er breen som forteller oss om sitt nærvær.

Det er allikevel de tunge motbakkene som merkes best. Hvert skritt blir en jobb, og pusten går raskt. Det gjelder å finne en rytme hvor pusten passer med beina. Da går det ikke fort, trøsten få være at de andre har det på samme måten.

ABC er den siste leiren hvor det er litt ?luksus?, vi har en stol å sitte på når vi spiser. Høyere blir det sjølstyr med det meste, koking på gass og ferdigtørka mat fra Real og andre. Men før det må vi komme oss til North Cole (7000 m). Tidligere i uka hadde vi et godt forsøk på å komme opp, men ble enige om å snu. Litt trist på en måte fordi terrenget endelig lignet på et fjell med snø og is og ikke en grushaug. Dhawa menet at vi akklimatiseringsmessig hadde oppnådd det meste og like godt kunne dra ned. Og sant skal sies, det er bedre i BC enn i ABC. Litt frustrerende er det å bli sittende i BC for lenge pga varsel om snø og litt ustabilt vær. Men nå ser vi fram til ett nytt framstøt på tirsdag 1/5. Målet er å sove over i leiren på North Cole og helst ta oss litt lenger opp i lia? Det blir på torsdag / fredag om alt går bra.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5425339
hits