- Nå vil jeg ha snø!

12.jan.2007 @ 07:15
 Einar på ski 

Fra den gang det var snø i verden, slik vil jeg ha det.

   

Snø er fint. I Himalaya er det mye av det, og jeg gleder meg til å dra dit. Jeg kom inn i Everest-teamet i høst og den måten jeg er blitt tatt imot og inkludert i gruppa har vært strålende. Takk for det!

 

Men nå vil jeg ha snø!

Snø er supert underlag for skigåing og skigåing er en super form for trening. I Haugesund hvor jeg er vokst opp, er det ikke så mye snø. Men selv der var det mer snø før, enn det er her nå. På Vestlandet handlet det mest om å ”gå”, først opp og så renne ned. Terrenget innbyr til det. Trangen til å gå på toppen ble kanskje født der. Hva skjulte seg bak toppen? Nytt og ukjente terreng? Preparerte løyper hadde vi ikke hørt om og ski; det var planker med svart grunnsmørning. Som regel greit nok med feste, men så som så med gli.

 Ja, nå vil jeg ha snø!

Ikke det at jeg er så flink å gå på ski, gymlæreren på barneskolen klarte ikke å skjule oppgittheten over mine manglende diagonale ferdigheter. Han var østlending, og mente at alle nordmenn skulle være født med ski på beina. Etter at jeg flyttet østover ble jo snøforholdene bedre, og kanskje mine diagonale ferdigheter også, men uansett er det gleden ved å fly innover løypene i Nordmarka som er det viktigste. Jeg har vel lært å ”løpe” litt på ski også, men etter et par møter med Bjørn Dæhlie i Romeriksåsen har jeg fått et annet forhold til hva fart i langrennsløypa betyr. Han om det.

 Kjære meteorologer, gi oss snø!Det tærer på humøret å skue utover regnvåte jorder, vasse i blaute myrer og svette seg opp glatte og småsleipe lier med sekk. Da heller myke snødyner, eller en lysløype med nypreparerte løyper. Kjenne gleden ved god glid, trekken rundt ansiktet og prikkingen i huden av noen kvasse kuldegrader. Det verste er i grunnen den vekselformen vi har hatt i det siste med litt snøfall, for deretter å bli pekt nese av med 10 varme og dryppende trær. Hver mandag må jeg få med meg langtidsvarselet på NRK, og stadig det samme spørsmålet: blir det snø snart? Jeg krysser fingre og håper.

Kommentarer:
Postet av: Hege

god tur!

28.mar.2007 @ 14:25
Postet av: Astrid Reierstad

God tur Einar! og husk å ta masse bilder å jeg og Merete kan komme å se på lysbilder en dag;) Vi står for godteriet!!
Klem Astrid

04.apr.2007 @ 08:06
URL: http://www.haepp.com
Postet av: Jan-Kristian Skog

Lykke til og god tur ;)

04.apr.2007 @ 09:15
URL: http://www.brakes.no
Postet av: John Brungot

Einar,
jeg er selv en fjell-elsker - men ikke særlig teknisk klatrekyndig. Ønsker deg lykke til med dette krevende prosjektet - og ser fram til å høre deg berette om dine erfaringer!
Så filmen om Ouslands og Gangdals vendereis på TV i går. Ingen skam å snu når livet står på spill!
Hilsen John

07.apr.2007 @ 15:36
URL: http://www.vivid.no
Postet av: Kjell Rusti

Einar

Jeg er imponert over hva du er med på. Stå på. Jeg gleder meg til å høre kommentarene dine når tu kommer hjem igjen.


Kjell

17.apr.2007 @ 15:24
Postet av: hege nilsen

Hei Einar!
For et ufattelig kult bilde! I Spania skinner solen og vi har 28 grader:-) Lykke til med å nå toppen, vær forsiktig! Gleder meg til å se flere bilder når du kommer hjem.
Hege

10.mai.2007 @ 10:10

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3539216
hits